Căsuța din copac își caută cumpărător! Locuința se vinde cu 3.000.000 $

25 octombrie 2023 15:35   Internațional

O casă unică, situată în Oakland, East Bay, SUA, unde regretatul artist de muzică Jazz Dave Brubeck a locuit şi a compus multe dintre melodiile lui, a fost scoasă la vânzare. Vila a fost construită în stilul unei căsuţe cocoţate în copac de către celebrul arhitect Beverly D. Thorne în 1954. 

Numai că această locuinţă nu este tocmai construită într-un copac, ci în jurul mai multor arbori, dând doar impresia, în felul ingenios în care a fost aşezată, că este o veritabilă căsuţă cocoţată la înălţime. Acest design unic încorporează un cadru de oţel, rezultând o reşedinţă care pare să plutească la 5 metri deasupra solului, potrivit publicaţiei americane San Francisco Chronicle.

Această vilă nu este cunoscută doar pentru unicitatea sa arhitecturală. Ea este renumită şi pentru fostul său proprietar, Dave Brubeck. Între aceste ziduri, Brubeck a compus hituri precum „Take Five” şi a exersat cu Cvartetul Dave Brubeck. Arhitectul Beverly D. Thorne a proiectat spaţiul de locuit pentru a încorpora împrejurimile, cu un afloriment de stâncă aşezat în centrul casei şi vederi panoramice ale Golfului San Francisco. Cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar 3 milioane de dolari. Vila dispune de patru dormitoare, patru băi, două şemineuri şi un bar. „Întrebarea cea mare a fost cine e mai faimos, blestemata asta de casă sau Dave Brubeck?”, a spus Thorne, care a murit în 2017, la 93 de ani. De-a lungul anilor, casa a căpătat mai multe porecle, inclusiv Heartwood House, Brubeck West şi Tree House (Casa din Copac n.r).

„M-am întrebat adesea de ce această casă a primit atât de multă atenţie. Pentru mine, a fost pur şi simplu o soluţie simplă şi economică pentru un teren imposibil”, a declarat Thorne pentru JazzWax în 2010. „Soluţia pentru mine a părut întotdeauna evidentă, dar pentru alţii casa a căpătat o calitate magică.”

Mai multe