Cât câștigă cerșetorii la Curtea Elisabetei a II-a: „Unul dintre ei și-a luat un apartament”
O investigație amănunțită realizată la Castelul Windsor, cel mai vechi castel locuit din lume, arată că aici sunt atrași nu doar turiștii, ci și o mulțime de cerșetori care câștigă o avere doar într-o săptămână, de pe urma milei trecătorilor.
Elisabeta a II-a își petrece adesea weekendurile la Castelul Windsor și este locul unde Regina primește adesea vizita oficială sau privată a unor miniștri sau șefi de stat. Castelul nu atrage însă doar turiștii și omenii bogați, ci și cerșetorii care vor să profite de mila trecătorilor și se par că au parte de câștiguri deloc de neglijat.
Cerșetorii de aici „lucrează” în grupuri și sunt organizați în ture, fiecare stabilindu-și dinainte locația. O investigație sub acoperire dezvăluie că acești oameni câștigă peste 2.200 de euro pe săptămână. Unul dintre cerșetori și-a luat chiar și un apartament din banii strânși. Philip Bicknel, vicepreședintele consiliului din Royal Borough of Windsor and Maidenhead, spune că guvernul său local a primit o mulțime de plângeri din partea dezidenților, relatează express.co.uk.
Conform observațiilor, un cerșetor își schimbă locația chiar și de trei ori pe oră și le alege pe cele mai populate și în funcție de timpul zilei. Bicknel a ajuns să înțeleagă comportamentul acestor oameni, deoarece, având în vedere sumele câștigate doar într-o zi, cine ar mai munci pe un program cu normă întreagă? „Dacă vii la Windsor, poți câștiga până la peste 200-300 de euro pe zi. Sunt atrași de locurile unde sunt bani. Primesc foarte multe e-mailuri înverșunate despre cât de mult ruinează din punct de vedere estetic imaginea orașului. Am primit chiar și mesaje de la oameni care mă întreabă: «puteți, vă rog, să-mi dați orașul înapoi și să scăpați de această oroare?» ”
Bicknel a aflat că unul dintre acești cerșetori și-a cumpărat chiar și un apartament în Slough, dar este dependent de droguri: „Ăsta e venitul lor, din asta trăiesc ei.” Oamenii care locuiesc în Windsor au început să observe o creștere semnificativă a numărului de cerșetori în jurul acestui oraș. „Sunt aici de 20 de ani, asta a început doar în urmă cu câțiva ani”, a declarat Bicknel.
„În realitate, nu există o soluție viabilă. Este inutil să-i iei și să-i trimiți departe, pentru că aești cerșetori se vor întoarce înapoi cu primul autobuz. Acești oameni sunt dependenți de alcool sau de droguri sau de ambele și mai suferă și de probleme psihice, ceea ce înseamnă că nu sunt prea raționali.”