Catalonia raportează primul caz de coronavirus

25 februarie 2020 17:45   Internațional
Ultima actualizare:

Regiunea Catalonia a confirmat marţi, 25 februarie, primul caz de infectare cu Covid-19, potrivit TVE, astfel că în Spania sunt în prezent două cazuri înregistrate.

În Catalonia a fost confirmat primul caz de infectare cu Covid-19. Îmbolnăvirea a fost raportată de către Departamentul de Sănătate al regiunii la o zi după cazul din Canarias, Tenerife.Viceprim-ministrul Carmen Calvo a anunţat că a alcătuit o comisie interministerială pentru a superviza situaţia Covid-19.

Marţi, autorităţile sanitare chineze au anunţat un nou bilanţ al deceselor provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut - 2.663. Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 220 de cazuri confirmate.

Primele cazuri de infectare cu Covid-19 confirmate în Austria şi Croaţia

Cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus s-au mutat din Italia către Austria și Croația. Primele două îmbolnăviri au fost confirmate în provincia Tirol, potrivit „The Guardian”. Premierul croat Andrej Plenković a confirmat, de asemenea, primul caz de coronavirus, la un pacient care este internat într-un spital din Zagreb. Referitor la Austria, nu este cunoscută cu exactiatea sursa epidemiei, însă Tirol se învecinează în zona de nord cu Italia, unde oficialii depun eforturi pentru a controla apariţia unor noi cazuri de infectare. 

Mai multe