Cauza tragediei: o paletă lipsă la motorul stâng

19 aprilie 2018 19:46   Internațional
Ultima actualizare:

Un incident rar, dar extrem de grav! Astfel a fost catalogat accidentul în urma căruia motorul unui Boeing 737-700 a explodat. Specialiştii au stabilit cauza nenorocirii care a dus la moartea unei femei.

Coşmarul prin care au trecut, marţi, 17 aprilie, cei 144 de pasageri de la bordul aeronavei al cărei motor stâng a explodat în zbor a şocat lumea. O armată de investigatori de la Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a cercetat avionul grav avariat al companiei Southwest. Ei spun că accidentul a fost cauzat de uzura metalului.

Specialiştii au descoperit lipsa unei pale metalice la motor. Este vorba de a 13-a dintre cele 24 de plăcuţe de titan din componenţa motorului. Se crede că aceasta s-a rupt brusc în timpul zborului.

După aceea, a început dezintegrarea motorului şi explozia lui la 11.000 de metri înălţime. Avionul decolase de la New York la ora 10.27. După 20 de minute de zbor, motorul a explodat.

Fragmente de metal au spart un hublou şi au rănit femeia care stătea în dreptul acestuia. Este vorba de Jennifer Riordan (43 de ani), care a fost aspirată de curenţii de aer. Ea a fost trasă înapoi de pasageri, însă nu s-a reuşit salvarea sa.

Avionul se deplasa cu viteza de 900 km/h, temperatura în afară era de -55 grade C. În aceste condiţii, presiunea exercitată pe cm pătrat asupra unui corp este de 41,9 tone. De aceea, Riordan nu a avut nici o şansă de supravieţuire.

Alţi 7 oameni au fost răniţi. “A fost îngrozitor. Se simţea ca şi când picăm în gol”, a povestit Marty Martinez, unul dintre pasageri.

Din fericire, Tammie Jo Shults, fost pilot de vânătoare pe F-18, o femeie în vârstă de 56 de ani, a ­reuşit să ducă avionul la sol, pe aeroportul din Philadelphia, după 12 minute de coşmar. Motorul care a explodat avea 18 ani vechime.Un avion transatlantic, Airbus A333, al companiei Delta Airlines, a efectuat miercuri o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Atlanta. Unul dintre motoare a început să fumege şi cei 274 de pasageri de la bord au intrat în panică.

Mai multe