Ce a păţit al doilea pilot al avionului rusesc doborât de turci

25 noiembrie 2015 13:48   Internațional
Ultima actualizare:

Rusia a confirmat că al doilea pilot al avionului rusesc căzut în Turcia este bine şi a fost salvat de armata siriană. Imagini cu cadavrul celuilat pilot au fost publicat pe internet, după ce aeronava de război a fost doborâtă de turci când a intrat pe teritoriul ţării, marţi (24 noiembrie).

Piloţii s-au catapulat din avion în momentul în care a fost lovit de turci. Unul dintre ei a murit, dar al doilea este în viaţă şi a fost dus la baza rusească din Siria. Oficialii ruşi au confirmat că în operaţiunea de salvare şi-a mai pierdut viaţa un puşcaş marin. 

"Unul dintre piloţii aflaţi la bord a fost rănit când s-a catapulat şi ucis într-un mod barbart de jihadiştii din zonă. Al doilea a reuşit să scape şi a fost recuperat de armata siriană, care îl duce la baza rusească din zonă", a spus ambasadorul Rusiei în Franţa, Alexandre Orlov, confom vice.com. 

Rusia acuză Turcia că protejează ISIS

Avion rusesc de război a fost doborât, marți (24 noiembrie), de către aviația turcă la granița dintre Turcia și Siria. Oficialii militari turci au declarat că aeroplanul a încălcat spațiul aerian al țării, dar și că a ignorat toate cele 10 avertismente trimise de Turcia înainte de a acționa. Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat, miercuri (25 noiembrie), că ţara nu vrea lui nu vrea un război cu Rusia şi că doar a încercat să apere siguranţa naţională. Rusia susţine însă că turcii încearcă să îi apere şi pe membrii ISIS

Mai multe