Ce făcea monstrul din Manchester, înainte de a sări în aer. Avea mâna pe declanșator

28 mai 2017 13:24   Internațional
Ultima actualizare:

Salman Abedi (22 ani) a fost filmat și fotografiat, înainte de a detona bomba care a ucis 22 de oameni nevinovați la Manchester Arena, luni, 22 mai, în timpul concertului Arianei Grande. Acesta stătea liniștit în lift și părea relaxat.

Bomba era ținută într-un rucsac de Salman Abedi. Criminalul părea relaxat, într-un lift, doar cu câteva minute înainte de a o detona. Îmbrăcat casual și încălțat cu o pereche de adisași Nike, cu ochelari de vedere și o șapcă pe cap, nimeni nu ar fi bănuit nici măcar o secundă ce avea să facă acesta.

Într-o poză, se poate vedea cum acesta ține în mână declanșatorul aparatului ucigaș, pe care îl avea la spate, într-un rucsac. Aparatul explozibil pe care acesta îl deținea a fost obținut cu bani împrumutați.

După ce a părăsit liftul, individul s-a întors spre stânga și a mers 65 de metri , până la intrarea în sala City Hall. La ora 22:30, chiar înainte ca fanii să părăsească locul aglomerat, Salman a apăsat declanșatorul, iar bomba a împrăștiat șuruburi și cuie, ca daunele să fie și mai mari. Autoritățile au făcut publice două imagini cu acesta, după ce premierul  Theresa May a scăzut nivelul de amenințare teroristă din Marea Britanie, de la critic la sever, potrivit The Sun .

Mai multe