Ce frumoasă e prima „Miss în Scaun cu Rotile” din lume!

10 octombrie 2017 17:23   Internațional
Ultima actualizare:

Studenta Aleksandra Cicikova, de 23 de ani, din Belarus, a câştigat primul concurs de frumuseţe pentru tinerele cu dizabilităţi locomotorii din lume. Competiţia a fost organizată în Varşovia, Polonia, sâmbătă seara.

„Trataţi-mă ca pe o persoană normală, nu ca pe una cu dizabilităţi”, acesta a fost mesajul tinerei din Belarus după ce organizatorii primei competiţii de frumuseţe pentru persoane cu dizabilităţi i-au pus coroniţa de Miss pe frunte. Aleksandra Cicikova, de 23 de ani, a reuşit să se impună la probele de costum tradiţional şi dans în faţa celorlalte concurente.

Pe locurile următoare s-au clasat Adrianna Zawadzinska, din Polonia, şi Lebohang Monyatsi, din Africa de Sud. Concursul a fost organizat în premieră mondială de Fundaţia Only One, care a fost înfiinţată de două mame cu dizabilităţi.

Aleksandra, prima Miss în Scaun cu Rotile, a declarat: „Sunt convinsă că viaţa mea poate ilustra faptul că o persoană poate fin de succes, puternică, motivată şi frumoasă chiar dacă are probleme locomotorii”. Tânăra vrea să pornească într-un turneu mondial şi să transmită un mesaj de solidaritate faţă de toate persoanele cu dizabilităţi din lume. „A venit vremea ca autorităţile să se implice mai mult în integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi”, a mai adăugat tânăra.

Mai multe