Ce gafă! Autoritățile locale din Ungheni au pus steagul Chinei pe harta SUA

26 aprilie 2020 18:19   Internațional
Ultima actualizare:

Un incident mai puţin obişnuit a avut loc în oraşul Ungheni din Republica Moldova. Primăria orașului a primit o donaţie de 40.000 de măşti de protecţie din oraşul Nanchang (China). Aleşii locali au vrut să-şi exprime recunoştinţa pentru acest ajutor şi au afişat un banner pe care era imprimat mesajul de mulţumire, alături de o gafă de proporţii.

Corigenți la geografie! În plină pandemie de coronavirus, oficialii din Ungheni au ținut să-și arate recunoștința pentru cele 40.000 de măști primite din China, dar au dat cu bățu-n baltă. Deşi mesajul de mulţumire era adresat Chinei, pe banner a fost imprimată harta SUA, care avea însemnele naţionale ale Chinei. La scurt timp, fotografia în care aleşii locali apar ţinând bannerul cu steagul Chinei pe harta SUA a fost ştearsă de pe pagina de Facebook a Primăriei Ungheni.

“Greșeală regretabilă”

„Am recunoscut eroarea, am mulţumit celor care au sesizat-o şi, într-adevăr, am şters bannerul în care s-a strecurat o greşeală regretabilă. Urmează să fie realizat un nou banner, cu mulţumirile de rigoare cetăţenilor din Nanchang, pe care îl vom posta ulterior”, se arată într-un mesaj al Primăriei Ungheni pe Facebook.

Totuşi, gafa poate fi văzută şi în celelalte fotografii, pentru că aleşii locali au lipit pe fiecare cutie cu măşti, pe care le-au distribuit diferitor instituţii din oraş, câte o foaie A4 cu acelaşi mesaj de mulţumire adresat Chinei. Cu harta pe care Statele Unite apar ca un stat „ocupat” de asiatici. 

Mai multe