Ce ironie! Știai că în Germania există moaștele Sfintei Corona, protectoarea împotriva epidemiilor?

10 aprilie 2020 12:54   Internațional
Ultima actualizare:

În perioada aceasta, când omenirea este cuprinsă de pandemie, germanii și-au amintit că în catedrala orașului Aachen se află moaștele sfintei cu numele virusului ucigaș – Corona. În mod ironic, Sfânta Corona este considerată chiar protectoarea împotriva epidemiilor. Altarul ei, ascuns de ochii publicului în ultimii 25 de ani, este acum curățat și pregătit pentru expunere.

Corona a fost o tânără care a trăit în Siria în urmă cu 1.800 de ani, ucisă de romani pe când avea doar 16 ani pentru că propovăduia credința creștină. Osemintele ei au fost aduse la Aachen în secolul al X-lea și păstrate într-un mormânt săpat sub o lespede din catedrală până în anii 1911-1912, când au fost plasate într-un alter de 93 cm înălțime, cu o greutate de 98 kg. Se credea că moaștele sfintei sunt puternice în fața epidemiilor care afectează turmele, iar această credință s-a extins și la oameni. Ca o coincidență, virusul care provoacă acum acest dezastru la nivel mondial a primit numele de „coronavirus” pentru că, la microscop, arată ca un glob cu cili de jur împrejur, ce dau un efect de halou, asemănător cu o coroană. În limba latină, „corona” înseamnă coroană.

Acum, potrivit Reuters, catedrala din orașul german Aachen se pregătește să expună moaștele Sfintei Corona. Experții curăță cu migală altarul din aur, bronz și fildeș: „Am scos altarul puţin mai devreme decât plănuiam şi acum aşteptăm să stârnească un interes mai mare în contextul răspândirii coronavirusului”, a spus purtătoarea de cuvânt a Catedralei din Aachen, citată de news.ro. Catedrala romano-catolică din Aachen, construită de împăratul Carol cel Mare în secolul IX, este una dintre cele mai vechi din Europa.

Mai multe