Ce tort cocoşat i-au făcut Reginei la 90 de ani

21 aprilie 2016 22:29   Internațional
Ultima actualizare:

21 aprilie 1926. Se naşte cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. În timp ce se află într-un safari în Kenya, în 1952, moare regele George VI şi un an mai târziu este “unsă” pe tron. Ieri, Regina Elizabeth II a împlinit 90 de ani, fiind sărbătorită de milioane de supuşi.

Ca în fiecare an Regina Elizabeth II a Marii Britanii şi-a serbat ziua de naştere la Castelul Windsor. La porţile impunătorului palat s-au strâns până la miezul zilei peste 5.000 de oameni, unii dintre ei veniţi din Japonia, Franţa, Suedia, Spania, Australia, România şi chiar China. Regina a fost aplaudată şi ovaţionată ore în şir.

La orele amiezii ea a ţinut o cuvântare de la fereastra Castelului. Tortul imens îmbrăcat în marţipan roz (culoarea preferată a Maiestăţii Sale), care urma să fie apoi împărţit la miile de oaspeţi prezenţi pentru a-l felicita pe cel mai longeviv mornarh britanic (73 de ani pe tron), a păţit un mic deranj. 

Înainte de a fi introdus în castel, el a luat-o uşor la vale, dând impresia că se năruie. Însă nu s-a întâmplat asta.

Premierul şi întreg Parlamentul britanic au felicitat-o ieri pe Regină la deschiderea şedinţei de lucru. La Palat au fost prezenţi şi Prinţul Charles, Prinţul William şi Prinţul George, adică exact succesorii la tronul Regatului Unit.

Mai multe