Ce zâmbăreț a fost Iohannis la întâlnirea oficială cu Donald Trump

9 iunie 2017 17:35   Internațional
Ultima actualizare:

Vineri, 9 iunie, a fost o zi istorică pentru România. Klaus Iohannis a fost primul președinte est-european care a fost primit de Donald Trump la Casa Albă. Întâlnirea oficială dintre cei doi președinți de stat a avut ca scop întărirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite.

UPDATE 21.10: Au început convorbirile dintre cei doi președinți de stat. Din primele declarații, Donald Trump este încântat de prezența lui Iohannis la Casa Albă:

„Vă mulțumesc foarte mult, este o mare onoare să vă primesc, un aliat adevărat. România este o țară minunată, relația noastră devine din ce în ce mai bună”, l-a întâmpinat Trump pe Iohannis.

„Vă mulțumesc mult domnule președinte, este o mare plăcere să fiu aici, abia aștept să incepem discuțiile despre parteneriatul nostru”, a rreplicat președintele României.

UPDATE 21.00: "Klaus Iohannis a sosit la Casa Albă, unde a fost întâmpinat de Donald Trump

Klaus Iohannis s-a întâlnit în timpul vizitei oficiale în SUA și cu șeful CIA și membrii Congresului american, iar înainte de întâlnirea cu Donald Trump, președintele României a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat, Rex Tillerson, după cum precizează site-ul oficial al Președinției României.

Cel mai important moment al vizitei oficiale în SUA a fost întrevederea dintre președintele României și omologul său american. Iohannis este al doilea lider european (după cancelarul Germaniei, Angela Merkel) și primul lider est-european care a fost primit la Casa Albă de la investirea în funcția de președinte a lui Donald Trump.

Jurnaliștii care au avut permisiunea de a intra în Biroul Oval, unde a avut loc întâlnirea dintre cei doi președinți de stat, au precizat că printre declarații au fost rostite cuvintele „un parteneriat măreț”, din partea lui Donald Trump.

Mai multe