Cel mai aprig critic al lui Vladimir Putin a fost găsit mort

30 mai 2018 15:12   Internațional
Ultima actualizare:

Jurnalistul rus Arkady Babchenko (41 de ani) a fost asasinat în propria casă. Bărbatul cunoscut ca un critic aprig al Kremlinului a fost găsit într-o baltă de sânge de către soţia sa. Jurnalistul a fost împuşcat în spate şi s-a stins în ambulanţă. Poliţiştii au deschis o anchetă.

Arkady Babchenko plecase din Rusia în februarie 2017, după ce primise mai multe ameninţări cu moartea. El a locuit o perioadă în Praga şi apoi s-a mutat la Kiev.

Jurnalistul a fost un critic vocal al intervenției Rusiei în estul Ucrainei, acuzând Moscova că a condus un război de agresiune. Babchenko a luptat în ambele războaie ruse post-sovietice din Cecenia. După ce a părăsit forțele armate în 2000, a început să lucreze ca corespondent de război pentru Moskovsky Komsomolets și Zabytyi Polk.

Arkady a murit marţi, 29 mai, în drumul spre spital. Soţia sa se afla în baie când bărbatul a fost împuşcat de trei ori în spate, scrie metro.co.uk. Ea a alertat autorităţile, însă Arkady n-a mai putut fi salvat. În Kiev, Arkady lucra pentru postul de televiziune ATR.

Mai multe