Cel mai controversat rege al Spaniei, Juan Carlos, părăsește definitiv țara! Scandalurile de corupție i-au distrus imaginea

3 august 2020 21:44   Internațional
Ultima actualizare:

Fostul rege spaniol, Juan Carlos, bănuit de fapte de corupţie, a decis să părăsească Spania, a anunţat luni Casa Regală de la Madrid.

Regele emerit al Spaniei, Juan Carlos I, a comunicat fiului său, regele Felipe al VI-lea, ''decizia chibzuită'' de a pleca să trăiască în afara Spaniei ca urmare a repercusiunilor publice ale ''unor evenimente trecute'' din viaţa sa privată, se menţionează într-un comunicat al Casei Regale spaniole.

Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează în special asupra unei sume de circa o sută de milioane de dolari care ar fi fost depusă în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos în Elveţia.

Fosta amantă a scos la iveală dovezi care îl incriminează

Presa spaniolă a publicat în iulie 2018 înregistrări în care fosta sa amantă de origine germană, Corinna Larsen (cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein), afirma că Juan Carlos a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina în anul 2011, relatează hotnews.ro.

Mai multe