Cel mai în vârstă miliardar al lumii în topul averilor a murit la 101 ani

20 martie 2017 23:27   Internațional
Ultima actualizare:

David Rockefeller, renumitul filantrop a decedat după o lungă viață înconjurat de bogății. Filantropul a decedat la vârsta de 101 ani.

David Rockefeller a murit în somn, în casa sa din New York, potrivit purtătorului său de cuvânt, Frase P. Seitel, relatează BBC News. Cel mai în vârstă miliardar a mai avut cinci frați, care au murit cu mulți ani în urmă.

David a absolvid Harvard-ul în anul 1936, după care și-a luat doctoratul în economie la Universitatea de Chicago în 1940. Acesta a servit armata, luptând în cel De-al Doilea Război Mondial , după care a început să se evidenţieze în domeniul managementului la Chase Bank, bancă ce a fuzionat cu The Manhattan Company în 1955. După o lungă și frumoasăa activitate în domeniu, miliardarul s-a evidențiat și a primit diferite titluri ca președinte sau director executiv al companiilor, filantropul s-a retras din activitate în anul 1981, la vârsta de 65 de ani.

Fostul președinte George HW Bush și soția sa au trimis o declarție prin care anunță caă sunt ”pe deplin îndurerați” de pierderea ”minunatului lor prieten”. Aceștia au mai spus că le va fi dor de vizitele anuale.

Forbes a estimat averea lui Rockefeller la 3,3 miliarde de dolari, fiind al 604-lea miliardar al lumii în topul averilor.

Bunicul lui David Rockefeller a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o emblematică patroană a artelor, aceasta fiind cofondatoare a muzeului MoMa.

Mai multe