Cel mai izolat și periculos trib din lume: te ucid doar dacă te apropii de insulă!
În Oceanul Indian există o insulă unde locuiește o populație de oameni foarte agresivi care ucid pe oricine se apropie de comunitatea lor. Ei ar putea fi ultimii oameni rămași până în epoca modernă complet izolați de lumea civilizată.
Pe Youtube există un material video documentar în care sunt oferite câteva informații despre acest trib, denumit Sentinelese. Ei sunt localizați în nordul Insulei Sentinel, din Oceanul Indian, după cum relatează Daily Mail și este nuul dintre cele mai ostile triburi din lume, niciun străin nefiind bine primit pe insula lor.
Se spune că în 2006, doi pescari au fost măcelăriți de membrii tribului pentru că s-au apropiat prea mult. Nu doar ambarcațiunile sunt luate cu asalt, ci și avioanele și elicopterele care circulă la mică înălțime și în care aruncă cu săgeți și pietre.
Un scurtul film documentar, sunt redate și câteva înregistrări video destul de neclare cu oamenii din tribul Sentinelese și în toate ipostazele par să aibă o atitudine ostilă față de cei care-i privesc. Se crede că ei sunt ultimii descendenți ai primilor oameni care au apărut în Africa, dar schimbările geologice și migrațiile i-au determinat să rămână izolați pe această insulă. Comunitatea ar putea conviețui aici de aproape 60.000 de ani, potrivit datelor din film.
Nu se știe câți membri numără acest trib, dar ocupă un teritoriu destul de vast, insula fiind cam de mărimea Manhattanului. Nu contează dacă ajungi pe țărm intenționat sau din întâmplare, băștinașii te vor primi cu aceeași ostilitate caracteristică. În plus, nici măcar daruri precum mâncarea sau hainele nu au vreo importanță pentru ei.
În 2004, când s-a produs acel tsunami devastator care a lovit mai multe regiuni din Oceanul Indian, au fost trimise elicoptere ale Gărzii de Coastă din India pentru a ajuta tribul Sentinelese. Le-au fost aruncate lăzi cu alimente, dar tribul a răspuns cu săgeți lansate înspre echipajul de salvare.
La sfârșitul anilor 1960, guvernul indian a încercat să ia contact cu membrii tribului. A fost organizată o expediție condusă de antropologul T. N. Pandit, care le-a adus băștinașilor daruri și le-a transmis semnale de prietenie. Răspunsul lor a fost total neașteptat, le-au întors spatele și au început să-și facă nevoile în semn de insultă la adresa nou-veniților, indicându-le că nu erau bine veniți.
De atunci, guvernul indian a interzis cetățenilor să se mai apropie de această insulă, orice încercare de a lua contact cu tribul Sentinelese fiind considerată ilegală.