Cel mai mare vulcan din Japonia a erupt! Traficul aerian, afectat

14 septembrie 2015 12:08   Internațional
Ultima actualizare:

Cel mai mare vulcan activ din Japonia a erupt luni, 14 septembrie. Muntele Aso a degajat un nor vulcanic ce s-a ridicat la o înălţime de aproximativ 2 kilometri faţă de sol. Ultima erupţie a vulcanului a avut loc în noiembrie 2014, însă cea de acum este ceva mai puternică.

Muntele Aso măsoară 1592 de metri şi este cel mai mare vulcan activ din Japonia. Activitatea sa este una destul de intensă ţinând cont că la sfârşitul lui 2014, în noiembrie, acesta erupea din nou. De această dată, norul vulcanic format din gaze şi cenuşă vulcanică s-a ridicat la o înălţime de aproximativ 2 kilometri în aer, fapt ce a atras suspendarea mai multor curse aeriene din zonă, informează Reuters.

Vulcanul situat în sudul Japoniei, în insula Kyushu face parte din "Inelul de foc al Pacificului" (sau "Cercul de foc al Pacificului" n.r) , o formaţiune de aproximativ 350 de vulcane, cea mai întinsă şi activă zonă vulcanică de pe Terra. Datorită poziţionării geografice, zona din fotografia de mai jos este predispusă erupţiilor, aici concentrându-se şi o mare parte din cutremurele ce au loc la nivel mondial.

Momentan nu au fost înregistrate victime.

Ştire în curs de actualizare.

Mai multe