Cel mai mic băieţel care a supravieţuit, vreodată, în sfârşit acasă

27 februarie 2019 12:01   Internațional
Ultima actualizare:

Miracol! Cel mai mic băieţel care a supravieţuit, vreodată, care a cântărit la naştere 268 de grame, aproape cât un pachet de unt, a fost în sfârşit externat. Micţul nipon a ajuns acasă după şapte luni petrecute în spital.

Cel mai mic băieţel care a supravieţuit, vreodată, s-a născut prin cezariană, în august, la Spitalul universitar Keio din Tokyo, în Japonia, după o sarcină de 24 de săptămâni. Medicii au observat că nu creştea şi s-au îngrijorat că viaţa lui era în pericol. Era atât de mic, încât putea să încapă cu totul în mâinile lor. Doctorii l-au dus imediat la terapie intensivă, unde a rămas timp de patru luni. Astăzi este un băieţel sănătos, cu greutatea de 3,238 kilograme. Miercurea trecută, el a fost externat în sfârşit din spital. Medicii i-au monitorizat permanent respiraţia şi greutatea.

În prezent, micuţul poate să fie alimentat la sân. Pediatrii care l-au tratat pe nou-născut spun că speră că succesul lor va da speranţe familiilor ai căror copii se nasc prea mici sau prea devreme.

Fostul record de cel mai mic băiat supravieţuitor s-a înregistrat în Germania, în 2009, când un micuţ a venit pe lume la 24 de săptămâni cu greutatea de 274 de grame. Cea mai mică fetiţă care a supravieţuit, vreodată, s-a născut tot în Germania, după o sarcină de 25 de săptămâni şi a cântărit 252 de grame.

Care sunt şansele de supravieţuire a nou-născuţilor

  • La mai puţin de 22 săptămâni de sarcină şansa de supravieţuire e aproape de zero
  • La 22 de săptămâni e în jur de 10%
  • La 24 de săptămâni e în jur de 60%
  • La 27 de săptămâni e în jur de 89%
  • La 31de săptămâni e în jur de 95%
  • La 34 de săptămâni este echivalentul unui copil născut la termen

Cel mai mic băieţel care a supravieţuit, vreodată, este în sfrăţit acasă la părinţii lui, care nu vor să le fie dezvăluită identitatea.

Mai multe