Cel mai tare român! A câştigat 1 milion $ la poker!

17 aprilie 2013 15:04   Internațional
Ultima actualizare:

Din 1970, devenise o tradiţie ca World Series of Poker (WSOP), un fel de campionat mondial în domeniu, să se desfăşoare la Las Vegas. Începând cu anul 2007, turneele World Series (denumite „brăţări") s-au extins mai întâi în Europa, apoi în Africa.

Săptămâna trecută, a venit rândul zonei Asia-Pacific să găzduiască în premieră un asemenea turneu de anvergură. Ei bine, marele premiu al competiţiei de la Melbourne (Australia) i-a revenit româno-canadianului Daniel Negreanu, membru al echipei Team PokerStars Pro. Deşi la masă s-au înscris 405 jucători, Negreanu şi-a spulberat concurenţa, trecându-şi în cont o sumă ameţitoare: 1.079.443 de dolari.

"Nu am cuvinte să vă povestesc cât de fericit şi de uşurat mă simt acum, după ce am câştigat cea de-a cincea brăţară din carieră. A durat ceva până când am ajuns aici. Am muncit din greu şi este extraordinar să văd acum că eforturile mele dau asemenea rezultate", a declarat Negreanu, devenit al 19-lea jucător cu cel puţin cinci brăţări WSOP în palmares. De asemenea, cu peste 17 milioane $ câştigaţi din poker, Daniel şi-a consolidat poziţia în topul jucătorilor cu cele mai mari încasări din istoria acestui joc. Următorul mare turneu la care va participa Daniel Negreanu e Marea Finală a PokerStars, care va avea loc în Monaco, în luna mai.

Are 38 de ani şi e divorţat

Daniel Negreanu, născut la Toronto din părinţi români emigraţi în Canada, a devenit un star în lumea poker-ului în special datorită capacităţii sale de a anticipa la masa de joc reacţiile adversarilor. Nu la fel de bine s-a descurcat româno-canadianul în viaţa privată, cu femeile. Singurul său mariaj a durat doi ani, între 2005 şi 2007, cu americanca de origine asiatică Lori Lin Weber.

În ianuarie, Daniel a fost vedeta emisiunii-concurs «Burlacul» din Statele Unite, prin care avea ocazia să-şi găsească o nouă iubită. La final, Daniel a ales-o pe una dintre concurente, Lindsey, cu care a petrecut câteva zile la Las Vegas. «Sunt în continuare singur. Eu şi Lindsey am rămas prieteni. E o fată grozavă», a declarat recent Negreanu.

Mai multe