Cel puțin 18 persoane au murit în Marea Neagră după ce un autobuz s-a răsturnat

25 august 2017 14:12   Internațional
Ultima actualizare:

Cel puțin 18 persoane au murit în Marea Neagră după ce un autobuz plin cu muncitori s-a răsturnat de pe un dig aflat în construcții. Teribilul accident s-a produs în Rusia vineri dimineața, 25 august, iar 8 persoane se află încă în stare gravă.

Ministerul pentru Situații de Urgență rus a anunțat vineri că cel puțin 14 persoane au murit după ce un autobuz care transporta muncitori a căzut în mare în sudul Rusiei. Opt persoane au fost rănite, dintre care cinci se află în stare gravă, a adăugat ministerul citat.

”În accident și-au pierdut viața 18 persoane. Serviciile de prim ajutor au reușit să salveze 20 de persoane, dintre care opt au avut nevoie de spitalizare”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, potrivit Independent. Autobuzul transporta 40 de muncitori și a căzut în mare de la o înălțime de patru metri, de pe un doc aflat în construcție într-o zonă din Strâmtoarea Kerci, între Marea Neagră și Marea Azov, care separă provincia Crimeea de regiunea Krasnodar. 

Ministerul nu a stabilit cauzele accidentului încă, însă iau în calcul toate ipotezele posibile, inclusiv cele legate de o încălcare de către șofer a regulilor de circulație sau o defecțiune tehnică. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență, muncitorii aflați în autobuz lucrau la construcția unui doc pentru compania petrolieră Tamaneftegaz.

Mai multe