Cel puțin patru morți în explozia de la Madrid. Un preot de 36 de ani, printre victime

21 ianuarie 2021 14:47   Internațional
Ultima actualizare:

Bilanţul exploziei care a devastat miercuri un imobil din centrul Madridului a crescut la patru morţi, după ce un preot de 36 de ani a decedat în timpul nopţii de miercuri spre joi, relatează AFP, citat de News.ro.

Preotul în vârstă de 36 de ani, care a fost hirotonisit în iunie, se număra printre cei 11 răniţi înregistraţi miercuri în urma deflagraţiei care a distrus un imobil aparținând unei parohii şi în care locuiesc de obicei preoţi, situat pe o stradă din centrul capitalei spaniole.

Tânărul preot ”a fost transferat la spital din cauza rănilor” şi a murit ”la puţin timp după ora (locală) 1.30”, a anunţat într-un comunicat arhiepiscopul Madridului.

Explozia a spulberat șase etaje ale cladirii

Doi bărbaţi care mergeau pe stradă şi o persoană care repara un boiler în imobil au murit în explozie, potrivit autorităţilor, care au anunţat iniţial - în mod eronat - că o femeie în vârstă de 85 de ani se afla printre victime.

Autorităţile au anunţat de asemenea un dispărut, care s-a dovedit a fi unul dintre morţi.

Ministerul bulgar de Externe a precizat, la rândul său, că una dintre victime este un bulgar în vârstă de 47 de ani.

Şase etaje ale clădirii au fost spulberate, iar faţada a fost complet spartă de violenta explozie, declanșată de o scurgere de gaze.

Mai multe