Cele mai periculoase destinaţii din lume

5 octombrie 2019 21:14   Internațional
Ultima actualizare:

Cine a spus că vacanţa înseamnă relaxare maximă, cu burta la soare? Pentru amatorii de adrenalină şi senzaţii tari, concediul ideal este acolo unde moartea pândeşte la tot pasul şi frica ţine locul monotoniei. Recent, camera de comandă a reactorului 4, de la Cernobîl, a fost deschisă publicului şi mii de oameni s-au înscris, în ciuda faptului că radiaţiile din încăpere depăşesc cu 40.000 limita normală.

Nu există plăcere mai mare decât atunci când reuşeşti să îţi depăşeşti propriile temeri şi să faci faţă cu succes unor provocări uriaşe. 

Aşa se explică de ce, anual, milioane de turişti cu vârste cuprinse între 30 şi 70 de ani, de ambele sexe, provenind din toate colţurile lumii, iau cu asalt cele mai periculoase destinaţii turistice din lume. 

Unii preferă să se expună nivelului imens de radiaţii din camera de comandă de la centrala nucleară din Cernobîl, Ucraina, şi plătesc pentru asta sume cuprinse între 99 şi 359 de dolari. 

Alţii străbat mii de kilometri pentru a vedea o ciudăţenie a naturii, Lacul Natron, din Tanzania. 

Lacul este complet roz, temperatura apei este de 60 de grade Celsius, iar carbonatul de sodiu din compoziţia ei poate topi în câteva minute pielea de pe orice fiinţă vie. 

Apa este alcalină şi are un nivel de aciditate de 10,5, la fel ca amoniacul. O altă provocare majoră pentru temerari este muntele Huashan, din China. 

Turiştii care ajung la 2.396 metri altitudine trebuie să meargă pe un podeţ îngust de lemn, lipit de o stâncă abruptă. Drumul a fost folosit şi res-taurat secole de-a rândul de călugări, fiind un test suprem de credinţă. Anual, aici pier peste 100 de alpinişti. 

Un alt magnet pentru amatorii de senzaţii tari este Regatul Elefanţilor din Chonburi, Thailanda. De câţiva ani buni, cuşca plutitoare printre zecile de crocodili a fost interzisă oficial de autorităţi. 

Cu toate astea, mii de turişti vin aici anual şi plătesc sume cuprinse între 50 şi 185 de dolari pentru a fi duşi pe pluta de lemn, cu balustradă, până la gurile hulpave ale reptilelor înfometate. 

Şi pentru că tot a venit vorba de reptile, Insula Şerpilor, din Brazilia, este o altă minunăţie naturală unde turiştii îşi riscă viaţa în mod frecvent. Aici trăieşte vipera Bothrops, unul dintre cei mai veninoşi şerpi din lume. 

Insula situată în Oceanul Atlantic a fost închisă turiştilor şi declarată oficial ”de nelocuit”. Singurii oameni care pot ajunge aici sunt militarii din Marina Braziliană. 

Peştera Gouffre Berger, din Franţa, este supranumită ”grota ucigaşă”. Are o adâncime de 1.594 metri şi vizitarea ei durează între 15 şi 30 de ore. 

Aici nivelul apei creşte foarte rapid şi sute de speologi au murit înecaţi de-a lungul vremii. 

Vulcanul Baroarbunga, din Islanda, este al doilea ca mărime din Islanda, ţara cu 30 de vulcani. Din 2014 acesta a început iar să erupă, iar accesul în zonă a fost restricţionat. În mod şocant între 2015 şi 2019, aici au fost aproape 100.000 de turişti.

Mai multe