Celiabinsk, oraşul extratereştrilor? Fenomen ciudat înregistrat în urmă cu câteva zile

19 februarie 2015 23:37   Internațional
Ultima actualizare:

Oamenii din Celiabinsk au fost din nou martorii unui fenomen meteo rar. După explozia unui meteorit în 2013 şi zăpada albastră care a căzut săptămâna trecută, soarele s-a văzut triplu.

Locuitorii oraşului Celiabinsk, situat la poalele Munţilor Urali din Rusia, au parte numai de ciudăţenii. Ei au avut parte de o privelişte extrem de rară. Deasupra localităţii au apărut trei sori. Fenomenul, care a putut fi observat zilele trecute până la aproximativ ora 10.00 (n.n. 08.00, ora României), era de fapt o iluzie optică, denumită “curcubeul iernii”, produsă de cristalele de gheaţă pe cerul senin al iernii geroase.

Temperaturile din Urali coboară frecvent la -25 de grade Celsius. Meteorologii au explicat că razele soarelui s-au reflectat în cristalele de gheaţă din nori, ceea ce a produs efectul de auroră. Cu toate acestea, oamenii sunt foarte înspăimântaţi că în oraş au loc fenomene misterioase.

În urmă cu doi ani deasupra localităţii a explodat un meteorit, iar în urmă cu o săptămână străzile au fost acoperite de zăpadă albastră. Unii cred că sunt urmăriţi de extratereştri, de aceea se întâmplă numai lucruri bizare.

Celiabinsk:

Suprafață: 837 km²

Populaţie: 1,13 milioane de locuitori

Prima atestare: 1736

Situat: 210 km sud de Ekaterinburg

Temperaturi maxime vara: 25° C

Temperaturi minime iarna:  – 25° C 

Mai multe