«Cenuşăreasa» modernă: fetiţă rămasă fără mamă, bătută şi chinuită de doi români în Anglia

9 martie 2012 13:07   Internațional
Ultima actualizare:

O fetiță de doar șapte ani luată de lângă mamă ei în speranța de a duce o viață mai bună în Marea Britanie , a fost bătută și exploatată de "tutorii" ei Aurel Zlatea, în vârstă de 45 de ani, și Alexandra Oaie, de 44 de ani , doi cetățeni români de etnie romă. Din cauza felului în care a fost tratată fata a fost numită " Cenușăreasa" de către altă victimă a cuplului.

Convinsă de sărăcia în care trăia și dorind să îi ofere un viitor mai bun mamă fetiței a fost convinsă de cuplul de romi să fie trimisă ilegal pe teritoriul Mării Britanii. Așa a început calvarul "Cenușăresei " , o experiență care o va marca definitiv. Ajunsă la domiciliul supraveghetorilor , fetița a fost forțată să facă o muncă nedemna vârstei ei precum căratul de resturi materiale pe șantier și curățatul podelei.

De asemenea, ea era des bătută și înjurată de membrii familiei Zlate , printre care și cei opt copii. Starea în care a fost găsită "Cenușăreasa" a fost deprorabilă : dinții atât de uzați încât a trebuit să fie scoși , iar pielea capului era plină de răni survenite în urma abuzului.

Această situație a fost adusă autorităților de către o altă victimă a inculpaților , un bărbat român în vârstă de 53 care a fost și el introdus ilegal în țara și abuzat sexual. "Ferma , așa cum este poreclită Alexandra Oaie, o trata urât. O bătea , o punea să facă lucruri pe care un copil de 6-7 ani nu ar trebui să le facă. Era tratată ca și Cenuşăreasa , nu a fost lăsată să se ducă la școală nici măcar o zi",a declarat bărbatul.

Cei doi agresori sunt arestați în momentul de față și puși sub acuzare pentru mai multe fapte petrecute pe teritoril Marii Britanii , printre care și trafic ilegal de persoane care se pedepsește cu minim 14 ani de inchsoare.

Mai multe