Charles, vizită emoționantă! A făcut un gest neașteptat la mormântul bunicii lui
Prințul Charles (67 de ani) a vizitat mormântul bunicii sale din Ierusalim, vineri (30 septembrie). Este pentru prima oară când moștenitorul tronului face acest gest. Acesta a depus la mormânt flori din grădina lui.
Charles i-a adus un omagiu bunicii lui, Prințesa Alice a Greciei, după ce a fost prezent la înmormântarea fostului președinte israelian Shimon Peres. Vizita a fost una emoționantă, pe care prințul și-a dorit să o facă de multă vreme. În onoarea bunicii lui, acesta i-a adus un buchet de flori pe care le-a cules personal din grădina lui din Birkhall, Marea Britanie.
O vizită istorică
Rămășițele Prințesei Alice sunt îngropate în superba Biserică Sfânta Magdalena, deasupra Grădina Ghetsimani, situată în Dealul Măslinilor. A murit în 1969 și a fost îngropată inițial în Capela St George, în Windsor, dar ultima ei dorință a fost să fie înmormântată la poalele Dealului Măslinilor, lângă mătușa ei Elizabeth, Marea Ducesă a Rusiei, care a fost ucisă de bolșevici și declarată sfântă. Prințul Charles i-a adus și ei flori, tot din grădina lui personală, relatează Daily Mail.
Moștenitorul tronului și-a dorit ca vizita lui să rămână secretă, având o însemnătate specială. Până acum, Charles nu a putut veni la mormântul bunicii sale din cauza locației, în contextul în care își dorește să rămână neutru în legătură cu conflictul dintre Israel și Palestina. Nimeni nu a știut de această vizită. Presa a aflat de gestul lui Charles abia după ce au apărut mai multe poze cu el, pe rețeaua de socializare Twitter.
Casa Regală a Marii Britanii nu a vizitat până acum mormântul Prințesei Alice, care este situat în partea de est a Ierusalimului. Dorința a fost de natură politică. Membrii casei regale își doresc să rămână transparenți în conflictul dintre israelieni și palestinieni.
În 1994, tatăl lui Charles, Prințul Filip, a venit în Israel pentru a vizita mormântul mamei sale. Prințesa Alice, care i-a ajutat pe evrei să scape de Atena ocupată de naziști, a fost omagiată de către Yad Vashem (Memorialului Victimelor Holocaustului, instituție oficială a Statului Israel), fiind numită cea mai dreaptă dintre toți liderii popoarelor.