Charlie Hebdo și-a bătut joc de victimele cutremurului din Italia

3 septembrie 2016 10:32   Internațional
Ultima actualizare:

Întreaga lume a spus „Je suis Charlie” atunci când jurnaliștii francezi au fost loviți de tragedie, dar ei nu sunt la fel de empatici. Celebra publicație de satiră a stârnit un val de controverse după ce a făcut o caricatură cu victimele cutremurului din Italia, care s-a soldat cu peste 280 de morți. Charlie Hebdo, revista care în 2015 a fost vizată de un atac teroris, i-a prezentat cei care și-au pierdut viața în urma seismului ca pe diferite feluri de paste, un gest pe care italienii l-au catalogat de-a dreptul odios.

Caricatura este intitulată „Cutremur în stil italian”. În desen, apare un bărbat cacoperit de sânge, pe care cei de la Charlie Hebdo l-au numit „paste în sos tomat”. Alături, un alt bărbat rănit și zgâriat este catalogat drept „macaroane cu brânză, iar o clădire prăbușite, unde se pot observa mai multe cadavre, a fost numită „lasagna”.

Primarul orașului Amatrice, localitate celebră pentru sosul de paste care îi poartă numele, a fost îngrozit și revoltat de aceste caricaturi. Amatrice a fost cea mai afectată zonă de cutremur.

Satirical magazine Charlie Hebdo slammed for 'lasagna' cartoon on Italy earthquake victims https://t.co/9hplTKWluu pic.twitter.com/dzjjTJ5dVJ— CNN (@CNN) 3 septembrie 2016

Satirical magazine Charlie Hebdo slammed for 'lasagna' cartoon on Italy earthquake victims https://t.co/9hplTKWluu pic.twitter.com/dzjjTJ5dVJ

Mai multe