Cherif Kouachi, înmormântat în miez de noapte. Oficialii au refuzat, însă, un lucru

18 ianuarie 2015 12:13   Internațional
Ultima actualizare:

Al doilea autor jihadist al atacului de la Charlie Hebdo, Chérif Kouachi, a fost înmormântat sâmbătă cu puţin înainte de miezul nopţii, a declarat Primăria din Gennevilliers, de la periferia Parisului, unde acesta locuia, pentru AFP.

La fel ca în cazul fratelui său mai mare, Saïd - împreună cu care a ucis 12 persoane -, înmormântat în noaptea de vineri spre sâmbătă la Reims (est), mormântul lui Chérif Kouachi este anonim, la solicitarea primarului, care a vrut ca acesta să nu devină un loc de pelerinaj.

"Înhumarea a avut loc la ora (locală) 23.45 (duminică, 0.45, ora României), în intimitate. Soţia sa nu a dorit să asiste la înmormântare. Nu a asistat nimeni", a precizat primăria.

Primarul comunist Patrice Leclerc a declarat că nu a avut "altă opţiune legală decât să lase înhumarea lui Chérif Kouachi să se desfăşoare", dar a cerut ca mormântul să fie anonim.

El a refuzat, în schimb, înhumarea în comuna sa a lui Saïd Kouachi, înmormormântat la Reims, unde locuia, într-un mormânt anonim, într-un cimitir ţinut secret.

Potrivit legii, este necesar ca rudele unui defunct să ceară autorizarea de înmormântare primarului comunei în care se află cimitirul pe care l-au ales. Primarii nu pot să refuze atunci când este vorba despre locul de reşedinţă sau în cazul în care în localitatea respectivă există un cavou al familiei.

Mai multe