Cinci oameni au fost omorâți în Norvegia, de un danez înarmat cu arc și săgeți. Poliţia nu exclude un act terorist

14 octombrie 2021 8:28   Internațional
Ultima actualizare:

Mai multe persoane au fost ucise şi altele rănite în Norvegia, după ce un bărbat a folosit un arc şi săgeţi pentru a le ataca, relatează BBC. Cinci persoane au murit în urma atacului, alte două au fost rănite, iar poliţia nu exclude un act terorist.

UPDATE 2 - Poliţia norvegiană a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, anchetatorii neexcluzând până în prezent o motivaţie teroristă, notează AFP, potrivit Digi24.

UPDATE 1 - Cinci persoane au fost ucise şi alte două au fost rănite, conform BBC. În urma atacului, conducerea Poliţiei a decis ca toţi poliţiştii să poarte arme de foc. În mod normal, poliţiştii norvegieni sunt neînarmaţi, dar ofiţerii au acces la arme, dacă este necesar.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţia a anunţat că incidentul a avut loc în oraşul Kongsberg, în jurul orei locale 18.30. Şeful poliţiei Oeyvind Aas a anunţat că suspectul a fost prins şi pare să fi acţionat de unul singur. Suspectul s-ar fi plimbat prin tot oraşul, atacând oameni în diverse locuri, iar autorităţile au acoperit mai multe zone.

Presa locală anunţă că atacatorul a deschis atacul la un supermarket Coop Extra. Locuitorilor li s-a ordonat să rămână în locuinţe. Suspectul a fost dus la o secţie de poliţie din oraşul Drammen şi avea asupra sa mai multe arme şi cuţite.

Mai multe