Cine este autorul atacului din Manchester. Are doar 23 de ani

23 mai 2017 20:30   Internațional
Ultima actualizare:

Luni seară, 22 mai, la sfârșitul unui concert susținut de Ariana Grande pe Manchester Arena s-a auzit o bubuitură care a devenit rapid sinonimă cu moartea, panica și teroarea. 22 de persoane au fost ucise, printre care și copii, iar alte 59 au fost rănite, după un atac sinucigaș care a și fost revendicat de ISIS.

Polițiștii au reușit să-l identifice pe autorul atacului în persoana lui Salman Abedi, un cetățean britanic de doar 23 de ani. Vecinii acestuia au stat de vorbă cu oamenii legii și le-au dezvăluit acestora că tânărul afișa un comportament bizar în săptămânile premergătoare atacului. "Cânta rugăciuni islamice în mijlocul străzii", în apropiere de casa sa din sudul Manchester-ului.

A doua zi după producerea atacului, ISIS a revendicat atacul și a avertizat că este primul dintr-o serie mai amplă. Poliția încearcă să stabilească dacă Abedi, suporter al echipei Manchester United, radicalizat în ultimii doi ani, a acționat singur sau dacă face într-adevăr parte dintr-un plan mai complex, notează Daily Mail.

O vecină de-ale atacatorului a declarat pentru sursa citată că acesta spunea: "Există un singur Dumnezeu, iar Mohammed este mesagerul lui". Sinucigașul era în atenția oamenilor legii, iar aceștia fac acum o muncă titanică, încercând să-l găsească pe aceasta în drumurile lui către arena unde a avut loc tragedia.

Mai multe