Cine este femeia misterioasă care îl poate înlocui pe Kim Jong-un

6 mai 2016 10:06   Internațional
Ultima actualizare:

Pe măsură ce Coreea de Nord se pregătește pentru un congres istoric al Partidului Muncitoresc, analiștii politici confirmă că Yo-jong, sora dictatorului Kim Jong-un, va ocupa un rol important în nucleul de conducere al țării.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a notat faptul că lui Yo-jong i se va oferi un post ministerial. Mișcarea este văzută ca un nou pas făcut de Kim Jong-un spre a-și consolida puterea în partid și în țară.

Kim Yo-jong este fiica cea mică a lui Kim Jong-il. Născută în 1987, se spune despre ea că este foarte apropiată de Jong-un care este cu 4 ani mai mare. Cei doi au trăit și au studiat la Berna, în Elveția. Yo-jung este căsătorită cu fiul lui Choe Ryong-hae, secretarul Partidului Muncitoresc și este descrisă ca fiind o persoană blajină și foarte optimistă. A avut o educație aleasă și a fost ținută la adăpost de ceilalți membri ai familiei, cu care nu prea interacționează.

Până în prezent, Kim Yo-jong s-a ocupat de protejarea imaginii fratelui său, ocupând un rol important din 2014 în departamentul care coordonează propaganda de stat. Se spune că Yo-jong se ocupă de organizarea tuturor aparițiilor în public ale lui Kim și este principalul său consilier pe politică internă.

Foarte rar a fost văzută în public, ea făcându-și apariția la funeraliile tatălui său, în 2011 și la alegerile care l-au confirmat pe fratele său în fruntea țării și care au avut loc în anul 2014. Ocazional, ai apare fotografiată alături de fratele ei în imaginile de propagandă.

În 2014 s-a speculat inclusiv faptul că sora mai mică ar putea să își succeadă fratele în fruntea țării. Zvonurile apăruseră pe fondul dispariției lui Kim Jong-un din spațiul public pentru o perioadă mai lungă în acel an.

Mai multe