Cleric saudit, "justifică" violul şi revoltă populaţia: "O femeie care se dă cu parfum este adulteră"

23 octombrie 2017 20:43   Internațional
Ultima actualizare:

Un cleric saudit a stârnit un val de racţii negative după ce a susţinut în mod public că femeile sunt responsaibile pentru faptul că sunt violate şi hărţuite. Declaraţia sa a fost combătută cu argumente solide în mediul online chiar de locuitoarele Arabiei Saudite.

Ahmed Bin Saad Al Qarni şi-a început pledoria cu un videoclip în care  apare o femeie „provocând” un bărbat, cu subtitrarea: „Dacă o violează, va veni acasă plângându-și demnitatea”, apoi a adăugat că o „femeie care  iese din casă cu machiaj și parfum este o adulteră”. Afirmaţiile incredibile nu se limitează aici, căci clericul a fost hotărât să îţi demonstreze ignoranţa până la capăt. „Jur pe Dumnezeu, că femeile sunt cauza hărțuirii și adulterului. Uitați-vă la femeia din acest film, ea este cea care l-a oprit pe omul care conduce vehiculul și ea este cea care a intrat în mașină cu el”, a spus clericul. Potrivit bărbatului femeile sunt cele care atrag violatorii prin modul în care se îmbracă sau în care decid să se machieze, potrivit dailymail.co.uk.

Mesajul clericului a fost întâmpinat de credincioaslee Arabiei Saudite cu un şir de reacţii negative şi încercări de a-i combate afirmaţiile lipsite de fundament. „Trebuie să știe că și femeile care poartă hijab, abaya și niqab sunt hărțuite sexual. Vom spune de o mie de ori, de un milion de ori, până când nu o vor înțelege: Hărțuirea sexuală nu are nimic de-a face cu victima. Nu are nimic de-a face cu ceea ce purtăm, cum ne comportăm și ce spunem”, a fost ideea generală din spatele mesajelor scrise de femei. Ele au încrcat să explice că o femeie poate fi ţinta unui viol chiar dacă este îmbrăcată din cap până în picioare şi nu poarte nici un articol considerat "atrăgător".

Mai multe