Co-fondatorul Charlie Hebdo: "Au exagerat cu imaginile provocatoare"

18 ianuarie 2015 10:25   Internațional
Ultima actualizare:

Unul dintre fondatorii revistei de satiră Charlie Hebdo, vizată pe 7 ianuarie de un atac terorist în urma căruia au murit 12 persoane, spune că nu a fost de acord cu decizia de a publica acele caricaturi cu Profetul Mahomed şi că este supărat pe directorul Stephane Charbonnier, care a murit în urma atentatului, conform CNN.

Henri Roussel (80 de ani) a redactat o scrisoare după atacul de acum o săptămână de la sediul din Paris al revistei. În urma atenatatului, 10 dintre jurnaliştii publicaţiei au murit, printre care şi directorul Stephane Charbonnier, zis şi Charb, potrivit cnn.com 

Roussel l-a numit pe Charbonnier „genial“ dar „încăpăţânat“. Din punctul lui de vedere, Charb a exagerat cu imaginile provocatoare, mai ales după ce revista a fost atacată cu o bombă incendiară, în 2011. Acel incident a avut loc în acelaşi timp cu publicarea, pe coperta Charlie Hebdo, a unei imagini cu Profetul Mahomed.  

„Ce l-o fi făcut să târască şi echipa în exagerarea lui?“, s-a întrebat Roussel în scrisoare. „Sunt supărat pe tine, Charb“, a adăugat el.  

Remarcile lui Roussel vin după ce opinia publică a început să dezbată modul în care Charlie Hebdo a abordat caricaturile ce-l reprezentau pe Mahomed. Potrivit presei britanice, avocatul publicaţiei de satiră, Richard Malka, a condamnat comentariile lui Roussel, numindu-le „polemice şi veninoase“.  

Noul număr al revistei, ieşit miercuri, la o săptămână de la atac, a fost vândut în şapte milioane de exemplare, epuizându-se imediat la standurile din Paris. În fiecare zi, încă un milion de exemplare este printat. 

Mai multe