Concluzie-surpriză: de ce s-a prăbuşit avionul AirAsia

21 ianuarie 2015 9:30   Internațional
Ultima actualizare:

Avionul AirAsia care s-a prăbuşit în decembrie a urcat cu o viteză excesivă, înainte de a se opri şi a se prăbuşi în Marea Java.

Ministrul indonezian al transportului Ignasius Janon a spus că Zborul QZ8501 a urcat cu o viteză de peste 1.800 m/min. Viteza excesivă l-a făcut să se prăbuşească, întrucât niciun avion de pasageri nu este făcut să zboare atât de repede.

"Viteza medie e între 300 şi 600 de metri pe minut, o aeronavă nu e construită să zboare cu o asemenea viteză", a spus Janhon, confom metro.co.uk. 

Toţi cei 162 de pasageri au murit în urma impactului cu apa, dar numai 53 de cadavre au fost recuperate până în acest moment, la fel şi mai mult bucăţi din aeronavă, iar căutările continuă. 

Avionul Airbus A320-200  a dispărut de pe ecranele radar pe 28 decembrie, la scurt timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya cu destinaţia Singapore, după ce a traversat o zonă cu nori ameninţători.Se pare că vremea rea a jucat un rol important: motoare ar fi fost avariate de gheaţă. Pilotul a cerut permisiunea de a lua altitudine pentru a evita norii, dar nu a primit autorizaţie imediat din partea cotrolului aerian din cauza traficului aerian intens din acest sector. Contactul cu avionul a fost pierdut la scurt timp după acest moment.Printre cele 162 de persoane aflate la bord se aflau 155 de indonezieni, copilotul francez Remi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un cetăţean al statului Singapore şi unul din Malaysia.

Mai multe