Copiii francezi, afectați de pandemie, vor primi consiliere psihologică gratuită

15 aprilie 2021 12:44   Internațional
Ultima actualizare:

Președintele francez Emmmanuel Macron a luat o decizie neașteptată după ce a vizitat un spital de psihiatrie pediatrică. Potrivit acestuia, copiii și adolescenții sunt puternic afectați de schimbările generate de pandemie și au nevoie de ajutor pentru a se putea adapta.

Macron e de părere că tinerii sunt traumatizaţi şi au nevoie de ajutor. Preşedintele Emmanuel Macron a făcut promisiunea faţă de copiii şi adolescenţii francezi după ce a vizitat un spital de psihiatrie pediatrică. 

„Am decis să rambursăm cu 100% îngrijirea psihiatrică pentru copii, pe baza unei reţete de la medicul de familie sau şcoală, un psihiatru, personalul spitalului, astfel încât 10 şedinţe vor fi rambursate integral”, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Schema cu zece şedinţe gratuite se va desfăşura pe durata crizei de sănătate pentru cei cu vârste între 3 şi 17 ani care au prescripţie medicală. Preşedintele e de părere că tinerii sunt cei care au cel mai mult de suferit din cauza pandemiei, mai ales acum, când şcolile franceze s-au oprit din nou pentru trei săptămâni, o măsură de reducere a infectărilor din valul trei al pandemiei de coronavirus, relatează Hotnews.ro.

„Este important ca toată lumea să realizeze efectele măsurilor de închidere a şcolii, închiderea centrului sportiv, asupra copiilor şi adolescenţilor, deoarece îi traumatizează pe cei mai tineri şi tu trebuie să-i ajuţi după aceea” a concluzionat Emmanuel Macron. 

Mai multe