Coreea de Nord, complot împotriva fostului lider al Coreei de Sud. ”Moarte ca un câine”

29 iunie 2017 8:06   Internațional
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a amenințat miercuri că-i va aplica pedeapsa cu moartea președintei sud-coreene destituite Park Geun-hye, pe care o acuză că a urzit un complot în vederea asasinării liderului Kim Jong-un.

Coreea de Nord a amenințat că va impune pedeapsa cu moartea asupra fostului președinte al Coreei de Sud, pe care o acuză de un presupus complot de asasinare împotriva lui Kim Jong-un. Mai mult decât atât, Phenianul a amenințat cu moartea și fostul director al serviciilor de informații sud-coreene, Lee Byung-ho.

”Declarăm că vom impune pedeapsa cu moartea asupra trădătorului Geun-Hye. Fostul director de Informații se va confrunta cu o situație similară. Începând din acest moment, ei vor avea parte de o moarte mizerabilă, ca niște câini, oricând, oriunde și în orice fel”, se anunță comunicatul transmis de The Guardian.

Phenianul cere Seulului să-i livreze ce Park și Lee, pe care-i acuză de terorism de stat infam împotriva magistraturii supreme a Coreei de Nord. Ministerul nord-coreean al Securității a anunțat în luna mai că a descoperit un complot despre care afirmă că a fost plănuit de serviciile americane și sud-coreene cu scopul de a-l asasina pe Kim-Jong-un, cu ajutorul unei arme biochimice.

Fostl lider sud-coreean a fost destituit în decembrie de Adunarea Națională sud-coreeană, iar imunitatea i-a fost ridicată în martie. Ea a fost încarcerată și este judecată în prezent de 18 capete de acuzare, inclusiv corupție, coerciție și abuz de putere, riscând închisoare pe viață.

Fratele liderului nord-coreean, Kim Jong-un, a fost asasinat pe un aeroprt din Kuala Lumpur, în februarie, de două femei care i-au aruncat pe față un agent neurtoxic, o versiune extrem de mortală a gazului sarin.

Mai multe