Coronavirus în lume. Marea Britanie închide cafenelele și barurile, Germania ar putea interzice ieșitul din case

20 martie 2020 21:21   Internațional
Ultima actualizare:

Guvernul britanic a ordonat vineri, 20 martie, închiderea barurilor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de fitness şi teatrelor pe termen nedefinit, pe fondul pandemiei de coronavirus. În Germania, măsurile ar putea fi mult mai aspre, guvernul decizând în următoarele zile dacă va interzice sau nu populației să mai iasă pe stradă.

„Le cerem cafenelelor, barurilor şi restaurantelor să-şi închidă porţile de îndată ce pot să o facă rezonabil şi să nu le mai deschidă mâine", a declarat premierul Boris Johnson în cursul unei conferinţe de presă, adăugând că dă acelaşi consemn „localurilor de noapte, cinematografelor, sălilor de fitness şi centrelor de petrecere a timpului liber".

 Marea Britanie închide spațiile publice

„Unele persoane ar putea fi tentate să iasă în seara asta din casă, iar eu le spun acestora: 'Vă rog, nu o faceţi!'", a spus Johnson.

Alte 39 de persoane au decedat în Marea Britanie după ce fuseseră testate pozitiv pentru coronavirus, ridicând numărul total al deceselor confirmate în ţară la 167, a informat vineri Serviciul Naţional de Sănătate.

Tot în decursul zilei de vineri, s-a aflat că Germania ar putea interzice populaţiei să iasă pe străzi, dacă nu se respectă regula distanţării sociale. Angela Merkel a explicat că duminică se va lua o decizie în acest sens. Ţara a reuşit până acum să ţină epidemia sub control.

Guvernul Germaniei are în vedere restricționarea ieșitului pe stradă

Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel a declarat că, duminică, aceasta va discuta au autorităţile locale despre felul în care populaţia respectă regulile impuse de autorităţi, care se referă la autoizolare şi evitarea zonelor aglomerate.

„Vor analiza situaţia de faţă. Felul în care oamenii se vor comporta în cursul zilei de duminică va fi decisiv”, a spus Stefan Seibert, potrivit Mediafax.

Doar 31 de germani au decedat până acum din cauza COVID-19, datorită faptului că autorităţile au testat din timp populaţia.

Dar, cum numărul de cazuri de infectare a crescut subit de la 2.958 la 13.957, se poate considera că pandemia a intrat a într-o fază de creştere exponneţială, ce ar putea afecta circa 10 milioane de oameni, dacă nu se iau măsuri din timp, avertizează specialiștii.

Mai multe