Coronavirusul a provocat primul deces al unui european! Este vorba despre un cetățean italian

22 februarie 2020 9:34   Internațional
Ultima actualizare:

Un prim deces al unui european cauzat de coronavirus s-a înregistrat vineri seară (21 februarie), în Italia, unde un pensionar în vârstă de 78 de ani, Adriano Trevisan, a murit la Veneţia. În China, numărul noilor contaminări a scăzut, dar în Coreea de Sud aproape s-a dublat.

Adriano Trevisan a murit după ce a fost spitalizat zece zile pentru altă boală, a anunţat ministrul Italian al Sănătăţii, Roberto Speranza. După ce a fost internat, s-a descoperit că era infectat cu coronavirus. Anunţul decesului bărbatului a provocat panică în Italia, iar autorităţile au închis locurile publice în 11 oraşe din nordul ţării.

Primul deces provocat de coronavirus în Europa a fost al unui turist chinez

Primul deces cauzat de coronavirus în Europa a fost cel al unui turist chinez originar din Hubei, sossit în Franţa la 23 ianuarie. Bărbatul de 80 de ani a murit la Paris, la 14 februarie.

Vineri s-au înregistrat primele cazuri de infectare în Liban şi Israel şi încă două decese în Iran (patru în total).

În Coreea de Sud, sâmbătă s-a înregistrat al doilea deces, iar numărul infecţiilor a crescut pentru a doua zi consecutiv, ajungând la 346. Dintre noile 142 de cazuri, 92 sunt legate de un spital din Cheongdo, din sudul ţării, unde în urmă cu trei săptămâni a avut loc o ceremonie religioasă a Bisericii Shincheonji a lui Iisus. Au fost contaminaţi peste 150 de membri ai acestei biserici.

Mai multe