Credeai că mai trăiește? Fidel Castro, apariție publică la împlinirea a 90 de ani

14 august 2016 11:57   Internațional
Ultima actualizare:

Fidel Castro nu a mai fost văzut în public de câteva luni bune, dar împlinirea celor 90 de ani ai cubanezului a devenit o sărbătoare națională, așa că nu se putea ca acesta să nu participe la galele ținute în cinstea lui. Fostul lider de la Havana a ajuns la 90 de ani, pe care i-a celebrat sâmbătă, 13 august.

Gala ținută în cinstea lui El Lider Maximo a fost dată la televizor la o oră de maximă audiență. Deși a participat, Castro nu a luat cuvântul. Cu toate acestea, a redactat o scrisoare prin care a mulțumit pentru urările primite, dar nu a ezitat să-l critice pe Barack Obama, președintele SUA, notează The Guardian

"Vreau să-mi exprim recunoștința pentru dovezile de respect, dar și pentru urările primite zilele acestea, ceea ce îmi oferă puterea de a-mi împărtăși ideile cu militanții de partid și organizațiile relevante", și-a început Castro scrisoare, în care a povestit și despre copilărie, dar și despre timpul petrecut ca președinte al Cubei.

Fidel Castro a stat între fratele său mai mic, actualul președinte al țării, Raul Castro, și președintele Venezuelei, Nicolas Maduro. El Lider Maximo a avut un scaun cu rotile special conceput pentru el. A urmnărit cu atenție un tribut muzical pus în scenă de copiii de la o companie teatrală , dar și diverse imagini din anii săi de glorie. A renunțat la păostul de președinte în urmă cu 10 ani, din cauza unei boli grave instestinale.

Mai multe