Cum a reușit un medic să îi facă pe copii să nu le mai fie frică de operații. Metoda lui ar putea fi eficientă în orice spital. VIDEO

11 august 2024 10:05   Internațional
Ultima actualizare:

Dr. Leandro Brandão, un medic stabilit în Divinópolis, Brazilia, a găsit o soluție creativă pentru a atenua anxietatea copiilor care suferă o intervenție chirurgicală.

Într-un videoclip viral postat pe Instagram, Brandão, își prezintă metoda de a-și îmbrăca micii pacienți în costume de supereroi, permițându-le astfel să intre cu încredere în sala de operație, fără teamă.

Separarea copiilor de părinți, înainte de o operație l-a deranjat mereu

Timp de 14 ani, Brandão s-a specializat în chirurgia pediatrică. Cu toate acestea, un aspect al muncii sale l-a deranjat întotdeauna: separarea copiilor de părinții lor înainte de o intervenție chirurgicală.

În încercarea de a minimiza stresul emoțional atât pentru copii, cât și pentru părinți, Brandão a venit cu ideea de a le oferi pacienților săi costume de supereroi.

După ce a efectuat cercetări, Brandão a găsit un furnizor care putea produce aceste costume la un preț accesibil, astfel încât copiii să nu le returneze după operație.

Această abordare nu numai că a avut un impact semnificativ asupra experienței copiilor, dar a adus, de asemenea, un element de bucurie medicilor și asistenților medicali pe care îi întâlnesc pe parcurs, potrivit thesun.my. 

Mai multe