Cu ea nu te poţi certa! Zice 11 cuvinte pe secundă

13 iulie 2014 21:32   Internațional
Ultima actualizare:

Să te ferească Dumnezeu să intri în gura americancei Fran Capo! De ce? Pentru că din momentul în care începe să turuie nu se mai opreşte.

Fran Capo are 45 de ani, e de meserie actriţă şi producător de televiziune şi are un debit verbal in­credibil. Într-o singură se­cun­dă îţi spune pe nerăsuflate 11 cuvinte. În 1986 ea a fost provo­cată în timpul unei emisiuni radiofonice să ­citească rapid un text. Aşa a intrat în Cartea Recordurilor. Întrebată ce planuri de viitor are, Fran a zis că vrea să doboare recordul pe care tocmai îl stabilise. „Am doborât recordul vorbind 585 de cuvinte într-un singur minut. În 1990, am stabilit un nou record citind un text din Shakespeare, de 603 cuvinte, în doar 54,2 secunde. Acum sunt pregătită să îl dobor din nou”, a declarat ea. În viaţa particulară, americanca se antrenează cu răbdarea soţului. Ea a recunoscut că bărbatul nu are curaj să o contrazică, pentru că atunci când începe să se certe, Fran e de neoprit. Are nevoie de cinci minute ca mintea lui să înţeleagă ce a rostit Fran în doar 20 de secunde. Fran se pregăteşte acum pentru o lectură a Bibliei într-un timp record.

Vorbitul în cifre:• 110-150 de cuvinte pe minut rosteşte un om normal• un angajat la o casă de licitaţii spune între 250 şi 400 de cuvinte pe minut• un om normal rosteşte aproximativ 15.000 de cuvinte într-o zi• pentru o dicţie impecabilă se recomandă un debit verbal de 80-100 de cuvinte pe minut

Mai multe