Cum a ajutat-o Instagram să scape de anorexie

21 martie 2016 7:56   Internațional
Ultima actualizare:

La 23 de ani avea doar 38 de kilograme, iar asta a făcut-o să-și pună un semn de întrebare cu privire la viitorul ei, mai ales după ce a aflat că o asemenea greutate i-ar fi putut provoca grave probleme cu inima. Este cazul lui Hayley Harris, o britanică decisă să-și schimbe viața.

Tânăra a hotărât să posteze pe Instagram imagini care să o înfățișeze în diferite ipostaze ale drumului spre însănătoșire. Mai mult, toată această luptă a devenit un pas spre ajutorarea altor persoane care se confruntă cu aceeași problemă: "Vreau să arăt fetelor și băieților din toată lumea că recuperarea este posibilă și că a mea arată în acest fel. Am pus la cale un cont de Instagram cu scopul de a inspira măcar un om să facă o schimbare sau să ajute pe cineva. Nu numai că s-a dovedit util, dar pentru mine este o terapie incredibilă. Dacă am o zi proastă, mă uit pe Instagram și știu că nu sunt singură și că pot lupta", a declarat Hayley pentru The Sun.

Harris ajunsese să urască mâncarea și chiar să se simtă prost și doar dacă bea apă. Când a fost anunțată de medici că nu poate călători cu avionul pentru că riscă un infarct, tânăra a înțeles că are o problemă. Între noiembrie 2015 și ianuarie 2016 a făcut terapie și a beneficiat de un plan alimentar special, ceea ce a ajutat-o ca acum să atingă 50 de kilograme.

Mai multe