Cum a făcut miliarde de dolari după ce a fost refuzat de Facebook

15 martie 2016 15:36   Internațional
Ultima actualizare:

Brian Acton și Jam Koum sunt mințile din spatele aplicației WhatsApp, serviciul de mesagerie multiplatformă pentru telefoane mobile, ce permite trimiterea de mesaje fără a mai plăti serviciul SMS, doar cu ajutorul unei conexiuni la internet. Milioane de oameni folosesc aplicația, dar nu mulți știu ce a determinat apariția ei.

Povestea unuia dintre fondatoriii WhatsApp începe cu mai multe refuzuri. După ce a lucrat timp de 11 ani pentru Yahoo!, Brian Acton și-a încercat norocul la Twitter și Facebook, dar niciuna dintre aceste mari companii nu l-a angajat, informează The Independent. Bărbatul a postat pe Twitter, în limita celor 140 de caractere permise, de fiecare dată când a fost refuzat.

Cu toate acestea, Brian nu s-a descurajat și a decis să încerce ceva nou alături de unul dintre foștii colegi de la Yahoo!, pe care îl și angajase, Jam Koum. Munca lor s-a concretizat în ceea ce avea să se numească WhatsApp, compania pe care au vândut-o celor de la Facebook, de la care au primit 19 miliarde de dolari. Numai partea lui Acton a făcut 4 miliarde.

Mai multe