Cum a reușit să scape cu viață micuțul Eitan, singurul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia: îmbrățișarea tatălui l-a salvat

25 mai 2021 11:06   Internațional
Ultima actualizare:

Eitan, copilul de 5 ani care a supraviețuit tragediei de duminică (23 mai), din nordul Italiei, se zbate între viață și moarte la unitatea de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita din Torino. Băiatul și-a pierdut ambii părinți, pe Amit Biran, în vârstă de 30 de ani, și soția sa Tal Peleg, în vârstă de 26 de ani, pe frățiorul său Tom, care avea doar 2 anișori, dar și pe străbunicii lui, Itshak Cohen, în vârstă de 81 de ani, și soția sa Barbara Konisky, care veniseră din Tel Aviv pentru a petrece vacanța alături de ei. Micuțul este singurul supraviețuitor al accidentului care a îndoliat întreaga Italie și a șocat o lume întreagă.

14 oameni și-au piedut viața în accidentul de telecabină din nordul Italiei. Apelul de urgență a fost făcut în jurul orei 12.15, de către o persoană care se afla în zonă și care a asistat la căderea telecabinei. Salvatorii ajunși acolo cu elicopterele au identificat doi supraviețuitori, copii, duși apoi la spitalul Regina Margherita din Torino, unde ulterior unul dintre ei a murit.

Eitan a supraviețuit ca prin minune accidentului. Tatăl a fost cel care l-a salvat ţinându-l strâns în braţe până în ultima clipă, spun medicii. Tatăl erou, Amit, „și-a înfășurat fiul într-o îmbrățișare instinctivă” și l-a ferit de loviturile care în cele din urmă i-au ucis pe toți cei care se aflau cu el în telecabină, potrivit observatornews.ro.

Următoarele două zile vor fi „cruciale” pentru recuperarea sa. Copilul va fi supus unei scanări cerebrale pentru a se vedea cât de grav este rănit. Mătuşa şi bunicii băiatului îl păzesc zi şi noapte la spitalul din Torino, acolo unde a fost internat şi speră într-o minune.

Un cablu rupt și frâna de urgență nefuncțională, posibile cauze ale accidentului

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu. Se pare că  frâna de urgență a telecabinei „nu a funcționat”. Pe lângă cablul rupt, ancheta procurorului va trebui să stabilească motivul pentru care frâna de urgență a cabinei prăbușite nu a funcționat. Frâna de urgență nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată

Mai multe