Ancuța, românca talentată care le încalță pe pretențioasele Rihanna, Dua Lipa, Bella Hadid. Cum arată creațiile ei

24 septembrie 2024 10:49   Internațional
Ultima actualizare:

Încălțările create de o tânără și talentată româncă au devenit celebre în toată lumea. Azi, cele mai pretențioase vedete îi poartă creațiile. Rhianna, Cher, Dua Lipa, Bella Hadid sunt doar o parte dintre vedetele care s-au afișat la evenimente cu încălțări create de româncă.

Cine este Ancuța Sarca

Ancuța Sarca este absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj. În timpul studiilor a mers de două ori pentru internship, în Londra, iar în 2014 s-a stabilit în această capitală.

A început să își pună imaginația în aplicare și a adus la lumină modele absolut spectaculoase transformate din tenişii Nike.

A devenit tot mai cunoscută, iar creațiile ei cu totul deosebite au ajusn să fie căutate de unele dintre cele mai pretențioase vedete.

Recent, Ancuța Sarca a fost vedeta ultimei ediții a London Fashion Week, care s-a desfășurat între 12 și 17 septembrie și la care românca a fost cea mai așteptată prezență.  

Ea este cea care le-a încălțat, în ultimii ani, printre altele, pe Rihanna, Dua Lipa, Bella Hadid sau Cher.

„Am venit in UK pentru că există mult mai multe oportunități de muncă, pentru că aici, moda este una dintre cele mai mari industrii și este mai ușor să intri în contact cu alți designeri, presa, jurnaliști, influenceri", a declarat designerul român.

După ce a absolvit facultatea, Ancuța a încercat să își caute de muncă în România, dar prima ofertă pe care a primit-o a fost la Londra.

„După ce am terminat masterul, am rămas în Cluj câteva luni, după care am aplicat pt un job ca Design Assistant la Ashish în Londra și pe care l-am și obținut, așa că am decis să mă mut", a marturisit ardeleanca pentru revista Elle Romania.

Succesul a venit rapid

Ancuța se joacă pur și simplu cu materialele din piese mai vechi, în care aduce o infuzie de nou, iar rezultatele, modele unicat, îi încântă peste măsură pe fanii ei.

 „Ideea mi-a venit când m-am mutat şi mi-am dat seama că am foarte multe perechi de pantofi pe care nu le mai port, iar majoritatea erau modele sport sau kitten heels. Mi-a părut rău sa renunţ la ei şi am decis să găsesc o soluţie prin care să le pot purta din nou, să le dau o nouă faţă“, a povestit Ancuţa într-un interviu pentru Vogue Australia.

La patru ani de la sosirea în Anglia, românca a participat pentru prima oara la London Fashion Week, unul dintre cele mai mari festivaluri de modă din lume și a atras atenția imediat.

Tocurile ei kitten heels atașate la cele mai în voga tipuri de adidași, creând modele de încălțăminte nemaivazute pe piață au avut un succes nebun.

Vedetele, „date pe spate” de adidașii cu toc ai Ancuței

Pantofii Nike cu toc au prins repede în rândul marilor vedete, printre acestea fiind Rihanna, Dua Lipa, Bella Hadid sau Cher.

Anul trecut, Ancuța a fost distinsa cu premiul FNAA Emerging Talent Award 2023.

Mai multe