Cum arăta geniul de la Apple, Steve Jobs, în tinereţe! FOTO

6 octombrie 2011 5:50   Internațional
Ultima actualizare:

Steve Jobs a murit la vârsta de 56 de ani, după o luptă cruntă cu cancerul la pancreas. El a încetat din viaţă în noaptea de miercuri spre joi. Compania Apple a făcut anunţul pe site-ul oficial.

Steve Jobs a avut o contribuţie majoră în fondarea şi progresul companiei Apple. În 1971 Steve Jobs l-a înâlnit pe Steve Wozniak cu care va fonda Apple. Anul 1976 este marcat de fondarea companiei Apple şi de construirea primului computer Apple I, iar după un an a fost lansat Apple II, primul PC cu succes comercial real.

Aşa arăta Steve Jobs în 1992 FOTO: Reuters

În 1997, Steve Jobs devine CEO şi preşedinte al Apple

FOTO: Reuters

În anul 1998, compania Apple ia avânt, valoarea acţiunilor cresc continuu iar pe piaţă este lansată noua gama de desktop-uri all-in-one iMac.

Steve Jobs, în 1999 FOTO: Reuters

La mijlocul anului 2004, Jobs a anunţat că a fost diagnosticat cu o tumoare canceroasă la pancreas. Pronosticurile pentru cancer pancreatic sunt sumbre, totuşi Jobs a avut o formă mult mai uşoară a bolii şi a reuşit să trăiască mult mai mult decât se aşteptau medicii, scrie adevarul.ro.

În aprilie 2009, Jobs a făcut un transplant de ficat. Revenit în ianuarie 2011, la un an jumătate de recuperare, Jobs a anunţat că se retrage permanent "pentru a se concentra asupra sănătăţii sale", fără a preciza exact de ce boală suferă.

În ultima perioadă, din cauza cancerului, Steve Jobs a devenit de nerecunoscut. Vezi aici cu s-a schimbat înfăţişarea lui în ultimii ani.

Vezi galerie cu fotografii inedite din viaţa lui Jobs în Media Center!

Mai multe