Cum au petrecut britanicii în prima zi de libertate, după a doua carantină totală! Imagini inedite

3 decembrie 2020 12:30   Internațional
Ultima actualizare:

Aglomerație pe străzi, în pub-uri și în marile centre urbane, după ce Marea Britanie a ieșit din cea de-a doua carantină națională, chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Britanicii au înfruntat frigul, miercuri seară (2 decembrie) și au luat cu asalt barurile din orașele lor.

Regatul Unit a ieșit din cea de-a doua carantină națională și a trecut la restricții regionale pe 3 niveluri. Oamenii au sărbătorit ridicarea restricțiilor de izolare, după ce restaurantele și barurile s-au deschis, în zonele de nivel 2 cum sunt Londra și Liverpool. Cei mai curajoși au băut și au mâncat afară, la terase. Britanicii au profitat de ridicarea restricțiilor pentru a-și vedea prietenii. Încă le este interzis să petreacă timp în casă cu altcineva în afară de familie, însă afară au voie.

Patronii pub-urilor i-au așteptat pe britanici cu încălzitoare pe terase. În Soho, centrul Londrei,oamenii s-au strâns la mese îmbrăcați în haine groase și au băut toată sera. Scene similare au avut loc la Liverpool, petrecăreții bucurându-se de prima noapte fără restricții, din ultimele săptămâni. Dar barurile din zonele de nivel 3 au trebuit să rămână închise, cu excepția celor în regim takeaway, deoarece Anglia s-a adaptat sistemului de restricții coronavirus în trei niveluri.

Chiar și așa, în prezent, în cadrul sistemului regional pe niveluri al premierului Boris Johnson, se regăsește 99% din populația Angliei. Cele mai dure niveluri sunt 2 și 3.

Pub-urile și restaurantele din zonele de nivel 2 pot servi alcool numai cu o masă consistentă. Între timp, în zonele de nivel 3, întreprinderile de ospitalitate pot fi deschise doar pentru mâncare și livrare. Aproximativ 32 de milioane de oameni - puțin peste 57% din populație - se află în nivelul 2, care include și Worcester și York, potrivit The Sun.

Mai multe