Cum își strâng mâinile Putin și Obama când nu-i vede nimeni

2 decembrie 2015 17:14   Internațional
Ultima actualizare:

Putin refuzând să-i susțină privirea președintelui american, Obama privind de sus, deh!, îl ajută diferența de talie, sever la omologul său rus. Imaginea cu Putin și Obama strângându-și mâinile nu a trecut de cenzura americană, în schimb a fost publicată de un fotoreporter rus.

E treabă serioasă Conferința Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice, desfășurată la începutul săptămânii la Paris! Mai ales că vine într-un moment delicat pentru țările europene, după atentatele de la Paris și în contextul unui episod cu potențial războinic între Rusia și Turcia, la granița celei din urmă cu Siria.

Niciun motiv de relaxare amicală, așadar, între președintele Barack Obama și Vladimir Putin. Și totuși, cu o strângere bărbătească de mâini toți suntem datori. Cum nu se știau urmăriți de reporteri, cei doi președinți au lăsat protocolul deoparte și nu au mai mimat curtoazia.

Putin a refuzat să-i susțină privirea președintelui american, o privire severă, de profesor care și-a prins din nou elevul-problemă al clasei cu o boacănă. Întâlnirea tête-à-tête dintre cei doi a avut loc departe de ochii presei, conform abcnews.go.com. Informațiile despre cum au decurs ostilitățile au fost oferite tot de jurnaliștii ruși. Conform acestora, Obama și-ar fi exprimat regretul față de doborârea unui avion de luptă rusesc de către Turcia, la granița acesteia cu Siria.

Imagini memorabile de la Conferința Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice

Mai multe