Cum o strigă nepoții pe Regina Elisabeta. Supuşii îi spun «Majestate», dar ei i-au dat o poreclă adorabilă

1 aprilie 2017 19:06   Internațional
Ultima actualizare:

În mod normal, oamenii de rând trebui să se adreseze Reginei Elisabeta într-un mod cât mai politicos și care să-i pună în evidență statutul regal. De aceea trebuie să i se spună Majestate sau Înălțimea voastră. Regula nu se aplică însă întotdeauna și membrilor Familiei Regale.

În mod surprinzător, Prințul William a fost cel care i-a găsit Reginei o poreclă pe când era doar un copil, după cum precizează Daily Star. Acest lucru însă, nu s-a întâmplat cu intenție, ci pur și simplu din cauză că Will nu putea să pronunțe corect anumite cuvinte.

Cronicarul Curții, Richard Kay, a mărturisit că a aflat pentru prima dată de porecla Elisabetei a II-a din întâmplare, pe când micul William avusese un mic accident la Palat. Imediat după ce a căzut, Will începuse să strige „Gary, Gary!” Cronicarul a crezut că era vorba despre un servitor, dar a fost extrem de surprins când a aflat că i se adresa chiar Reginei. „Eu sunt Gary”, i-a explicat Majestatea Sa. „Nu a învățat încă să pronunțe Granny (adică bunicuță, în limba engleză, n.r.).”

Au trecut câteva decenii de atunci, iar fiul Prințului William, micuțul George, are și el o poreclă pentru străbunica sa. Într-un film documentar realizat cu ocazia celei de 90-a aniversare a Elisabetei a II-a, Ducesa de Cambridge a vorbit despre cum se înțelege Prințul George cu Majestatea Sa.

„George are doar doi ani și jumătate, astfel că îi spune Gan-Gan. Majestatea Sa le lasă mereu câte un cadou în cameră atunci când mergem pe la ea, e felul ei de a-și arăta dragostea pentru familie.”

Mai multe