Cuțitarii ISIS au filmat momentul în care i-au tăiat gâtul preotului din Franța

26 iulie 2016 23:37   Internațional
Ultima actualizare:

"Franța este în război cu ISIS", a declarat președintele Francois Hollande după tragicul eveniment din biserica din Normandia, când cinci oameni au fost luați ostatici, iar unui preot de 84 de ani i-a fost tăiat gâtul. Conform martorilor, bărbații care au pătruns în lăcașul de cult înarmați cu cuțite au strigat "Allahu Akbar".

Și Vaticanul a condamnat actul de o cruzime revoltătoare, iar ISIS a revendicat evenimentul. Un martor tulburat de ceea ce a văzut a povestit că cei doi făptași l-au forțat pe preot să se pună în genunchi, au dat glas unor cuvinte de laudă la adresa religiei lor și apoi au filmat momentele în care l-au măcelărit pe bătrânul slujitor al Domnului, informează Daily Mail.

Atacatorii, despre care s-a aflat că erau soldați ISIS, erau cunoscuți de poliția din Franța încă de dinainte ca aceștia să-i taie beregata preotului Jacques Hamel care slujea la biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray. Cei doi au fost împușcați mortal de oamenii legii. Unul dintre ei avea doar 19 ani, se numea Adel Kermiche și se afla sub monitorizare, după ce a făcut închisoare pentru că încercase de două ori să se alăture celor de la ISIS, în Siria. Se crede că el este cel care l-a forțat pe preot să îngenuncheze, în timp ce colegul său de fărădelegi a filmat totul. Un complice de-al celor doi, un adolescent de 17 ani, a fost săltat din casa lui din Saint-Etienne-du-Rouvray. 

Mai multe