Cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade Richter în Mexic. Mai multe clădiri au fost evacuate

1 februarie 2019 20:03   Internațional
Ultima actualizare:

Vineri, 1 februarie, un cutremur de 6,6 grade pe scara Richter a avut loc în Mexic, provocând pagube materiale semnificative, prin dărâmarea mai multor clădiri din capitala ţării, informează Serviciul Seismologic Mexic, potrivit cotidianului britanic Daily Express.

Cutremurul care s-a produs în statul Chiapas, aproape de graniţa cu Guatemala a fost resimţit şi în capitala Ciudad de Mexico. De altfel, multe dintre clădirile de aici s-au cutremurat din temelii, iar unele dintre ele s-au prăbuşit. În urma seismului, mai multe clădiri din capitală au fost evacuate. Momentan nu este cunoscut dacă există pierderi de vieţi omeneşti, echipajele de poliţie, dar şi de pompieri, intervenind pentru a evalua situaţia în urma miscării plăcilor tectonice.

 Seismul s-a produs vineri la 40 de kilometri sud-est de oraşul Ciudad Hidalgo, în Chiapas, la ora locală 10.14 (16.14 GMT), a indicat Serviciul Seismologic Naţional.

Mexic are o istorie amplă în ceea ce priveşte incidenţa cutremurelor masive. Seismul din anul 1985, care a avut loc în Ciudad de Mexico, a fost cel mai devastator din istoria Americilor, având o magnitidine de 8,1 grade pe scara Richter şi producând pierderea a peste 9.000 de vieţi omeneşti. Pagubele materiale au fost de ordinul miliardelro de pesos, întreaga capitală fiind devastată. 

Mai multe