Cutremur de magnitudinea 6,4 în statul american California

4 iulie 2019 22:57   Internațional
Ultima actualizare:

Un cutremur de magnitudinea 6,4 a avut loc joi în regiunea California de Sud, la aproximativ 240 de kilometri de Los Angeles, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relatează CNN.

Institutul geologic american (USGS) a anunţat că seismul s-a produs la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Los Angeles, 133 kilometri vest de Las Vegas şi a fost urmat de cel puţin 4 replici, cea mai mare de 4 pe scara Richter.

Cele 4 replici importante au fost înregistrate cu magnitudini de 4,7, 3,5, 3,8 and 4,2, potrivit unor oficiali. Seismul a fost resimţit la Los Angeles, unde clădiri au fost zguduite timp de câteva secunde. Cutremurul a avut loc la 18 km față de Ridgecrest, California, Statele Unite ale Americii.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 9 kilometri, ceea ce i-a redus semnificativ forţa distructivă. Chiar şi aşa, cutremurul a fost resimțit în întreaga regiune, inclusiv în Las Vegas. Site-ul web al USGS sa prăbușit imediat după ce zeci de oameni au încercat să obțină informații.

Mai multe